Waarom Lekkernassuh

Ons mondiale voedselsysteem is groot en complex. Het is vaak erg lastig om de oorsprong van je voedsel te herleiden. Daarnaast leggen groenten en fruit vaak vele kilometers af en kan er behoorlijk wat tijd tussen zitten voordat het op je bord ligt.

Dan is er nog productieproces waarop je als consument weinig zicht hebt. Zijn er pesticiden gebruikt of kunstmest? Is je voedsel genetisch gemodificeerd? Er zijn keurmerken voor ‘biologisch’, maar kunnen groenten ook verantwoord geteeld zijn als ze geen keurmerk hebben?

Deze vragen en meer onderzoeken we als Lekkernassuh. We zoeken boeren en tuinders zo dicht mogelijk in de buurt van Den Haag van wie we groenten en fruit afnemen die we verkopen in het wekelijkse groentepakket. We gaan mee met de natuurlijke cyclus van de streek en de seizoenen. Sommige boeren hebben het certificaat biologisch, maar niet allemaal. Toch nemen we groenten af van bepaalde leveranciers, omdat hun bedrijfsvoering en teeltwijze geen pesticiden of kunstmest hanteert en ze de visie steunen om een lokaal, veerkrachtig, eerlijk voedselsysteem op te zetten.

Hoe dat nieuwe systeem eruit zal zien dat weten we niet. Wil je erover meedenken en eraan meewerken? Word dan lid!