Frank de Koning – Tinte/Rockanje

nature and more - Frank de Koning

Frank de Koning – Tinte/Rockanje

Hallo, ik ben Frank de Koning en ik teel biologische en biologisch-dynamische (Demeter) tomaten, paprika’s en aubergines voor Nature & More in het zuidwesten van Nederland. Hartelijk dank voor het kopen van mijn producten! Ik teel onder andere de biologische Wild Wonder tomaten, een mix van tien verschillende tomatenrassen met bijzondere rassen van over de hele wereld. Ze slaan overal geweldig aan en zijn een goede manier om het belang van biodiversiteit onder de aandacht te brengen. Daarnaas ben ik ook – voorzover ik weet – de enige kasteler van biologische aardbeien in Nederland, op commerciële schaal.

Ik heb drie kassen (totaal 8,5 ha) die zijn gelegen in Tinte en Rockanje, twee dorpjes in het zuid-westen van Nederland, vlakbij het Deltaplan. Deze enorme constructie van sluizen en dijken is na de grote overstroming van 1953 aangelegd om ons land te beschermen. We wonen hier immers een stukje onder zeeniveau.

In 1989 ben ik begonnen met conventionele teelt van komkommers en trostomaten. Maar ik merkte al snel dat conventionele teelt op steenwol me niet de kwaliteit opleverde waar ik naar streefde. Omschakelen naar biologisch was daarom een logische keus voor mij. In de biologische kassenteelt in Nederland telen we in de volle grond, zoals het altijd is geweest. En dat proef je aan de volle smaak van mijn producten!

Mijn producten voor Nature & More worden milieuvriendelijk verpakt in materialen die composteerbaar zijn (in het huishouden of industrieel) en uit hernieuwbare bronnen komen.

Link: www.natureandmore.com/telers/frank-de-koning

Terug naar het overzicht van de leveranciers.