Hoeve Biesland

Deze boerderij is van oudsher een melkveehouderij van de familie Duijndam maar in 2012 getransformeerd tot een coöperatie. Hier wordt het  gewerkt niet alleen in de natuur, maar ook met de natuur samen!
Op de Hoeve werken de boerenfamilie aan de hand van normen en richtlijnen die opgesteld zijn door stichting Demeter, het keurmerk voor biodynamische landbouw en veeteelt. Ze werken continu aan het verbeteren van de vruchtbare bodem, voor vitale dieren, gezonde mensen en groeiende natuur.
Aan het begin van de oprijlaan van de Hoeve ligt de moestuin van Stichting De Groenteboerin. Hier telen vrijwilligers, cliënten van de GGZ en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biodynamische groenten en kruiden onder leiding van ervaren tuinders. Van gele bieten tot tuinbonen, pompoenen, courgettes, sla en raapjes. Hier groeit alles in de volle kleigrond en wat op dinsdag wordt geoogst ligt op woensdag in je Lekkernassûh pakket. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of gif, hier is sprake van een natuurlijk evenwicht waardoor planten sterk zijn en weinig last hebben van ziektes of plagen.

Voor meer informatie kijk op www.hoevebiesland.nl.

Terug naar het overzicht van de leveranciers.