Seizoensgroeten, april is de moeilijkste maand

Uiteraard streven we er bij Lekker nassûh naar om zo veel mogelijk groenten van het seizoen te leveren. Dat is logisch want het belast het milieu het minste en het kost ook het minste geld (of te wel, je krijgt de meeste groenten voor je €10,-).

Interessant: April is de “moeilijkste” maand. De kool, de bieten, aardappels, het kan allemaal in de koeling bewaard worden. En die leveren we dus ook. Maar koelen kost geld en energie. Dus deze groenten zijn duurder dan wanneer ze direct van het land komen, in en na de zomer. Bladgroenten als winterpostelein en raapstelen worden wel nu al geteeld, maar deze zijn helaas duur. De enorme diversiteit aan wilde bladgroente die je bijvoorbeeld rond deze tijd in Italië kunt vinden is hier helaas niet zo populair.

Ook die cherry-tomaatjes: Leuk, schattig en vooral lekker, maar dus wel uit de kas. En kassen zijn relatief duur, ook al kopen wij enkel van koude kassen (onverwarmd) waar in de volle grond wordt geteeld.. Ga maar na, afgelopen week kreeg je 200 gram. En wie eind 2013 al meedeed, die weet hoeveel tomaten er in september oktober in een verspakket gingen!

Zo zijn we dus de staart van de winter aan het overbruggen in april. Binnenkort komen de eerste verse kroppen sla er al weer aan.